Свържи се с нас

Kapana News

18.02 Изложба – ЖИВОПИС, ГРАФИКА, СКУЛПТУРА, КЕРАМИКА в Галерия 28

На 18.02 от 18:00 часа Галерия 28 отваря пространството си за изложба на четирима наши творци с различен почерк, вдъхновение и светоусещане – Минчо Панайотов – живопис и графика, Пламен Бешков – живопис, Петко Караколев – скулптура и Динко Ненов – керамика.

Динко Ненов, който работи с изключително разнообразни техники като акрил, колаж, рисунки с пастел и маслени бои, сега е решил да покаже на почитателите си своята керамика.

Динко Ненов е роден в гр. Смолян. През 1979 г. завършва ССХУ за сценични кадри, а през 1992 г. НХА „Н. Павлович“ – София, специалност „Дизайн“ – порцелан и стъкло. От 1973 г. започва да участва в изложби в страната и чужбина, има участия във всички регионални и национални изложби, а самостоятелните му изложби са повече от 30. Работи живопис, скулптура, монументално изкуство. Негови пластики и картини са притежание на галерии и се намират в частни колекции в Италия, Словакия, САЩ, Холандия, Германия, Норвегия, Австрия, Обединеното Кралство, Япония, Гърция, Турция, Дания, Франция, Унгария, Украйна, Русия, Сърбия, Молдова, Португалия, Испания, Аржентина, Швейцария, Лихтенщайн, Белгия, Полша, България. Носител е на многобройни отличия за живопис, пластика, пърформанс, керамика от изложби в България, Аржентина, Япония, САЩ и др. Член е на СБХ и на групата на пловдивските художници.

Керамика на Динко Ненов

Утвърденият български художник Минчо Панайотов, който през годините е предал майсторството и обучил в ателието си на един и двама от пловдивските творци, ще се представи с живописни и графични платна. Той е роден в сливенското село Панаретовци. Завършва Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския утиверситет „Св.Кв. Кирил и Методий“ при проф.Васил Стоилов. Работи в жанровете живопис, графика, илюстрация. Панайотов участва активно в международни, национални и регионални колективни изложби и има близо 50 самостоятелни изложби у нас и в чужбина. Негови творби са притежание на Национална художествена галерия – София, Градска художествена галерия – Пловдив, на много галерии и частни колекции в страната, като и в Австрия, Франция, Англия, Германия, Италия, Швеция, Швейцария, Белгия, Унгария, Дания, САЩ, Холандия, Гърция, Япония, Норвегия и др. Творческият му път започва като уредник в Художествената галерия в Сливен. Член е на СБХ и на Творческо обединение „26-5“. Живее и работи в Пловдив. Награждаван е от Съюза на българските художници.


Картина на Минчо Панайотов

Членът на Дружеството на пловдивските художници Петко Караколев ще представи своите най-нови скулптурни творби, а Пламен Бешков ще покаже живописни платна, в които присъства човешката фигура, както и съизмерването на мъжкото и женското начало като тематика и отношението на човека към заобикалящия го свят.


Скулптура на Петко Караколев

Пламен Бешков е завършил Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров” – гр. София, „Българска филология” в Пловдивски университет ”Паисий Хилендарски”, както и „Педагогика на изобразителното изкуство”. Работи в областта на графиката и живописта. Има участия на изложби в страната, Румъния и Гърция. Пламен Бешков има в творческата си биография самостоятелни изложби в галерия „Ромфея”, ГХГ-Русе, галерия „Арт Недев Галери”- Стара Загора, галерия „Арт Муза” –  София, галерия ”Актив Арт” и др. Авторът живее и работи в Пловдив.

Картина на Пламен Бешков

Галерия 28, прекрасните домакини, младите актьори от Драматичен театър – Пловдив Патриция Пъндева и Тодор Дърлянов и художниците, Ви очакват в неделя 18 февруари в 18:00, за да открием заедно една интересна и нестандартна изложба, а с чаша вино в ръка да почетем месецът на любовта и виното.

Заповядайте!

Автор: Ваня Трингова
Източник: europlovdiv.com

Повече информация за събитието: Изложба – ЖИВОПИС, ГРАФИКА, СКУЛПТУРА, КЕРАМИКА

Реклама

Kapana News

Kapana News21.04.2018

21.04 „УЖАС! Две жени“ – авторски спектакъл по недействителен случай в Канапе

Един спектакъл по „недействителен случай“. Жанр: комедия, пародия, фарс Сценарии, сценична визия и актьорска игра: Ивелина Колева и Росица Иванова...

Kapana News20.04.2018

19.05-20.05 Две-Три бири Фест 2018

Скъпи биролюбци, очаква Ви нова доза качествено бирено изживяване, а именно ВТОРО ИЗДАНИЕ на Две-Три бири Фест! Запазете си датите...

Kapana News20.04.2018

01.06 – 03.06 Капана Фест Лято 2018

Капана Фест се завръща с чудовищна сила! От 1 до 3 юни отново ще превърнем Капана в най-вълшебното място под...

Kapana News20.04.2018

20.04 Hills Beer парти в Basquiat

Баварските технологии и традиции срещат пловдивския дух. Резултатът е Hills Beer 😉 Очакваме ви в Basquiat Cafe & Bar на 20-ти април от 20:00...

Kapana News11.04.2018

13.04 Джаз срещи в Arsenal of Art Gallery

Скъпи приятели, заповядайте на традиционните Джаз срещи “Arsenal of Sound“ в Arsenal of Art Gallery, Капана, ул. “Магура“ 4. 13.04,...

Facebook

Реклама

Препоръчано